Breng consumentengedrag en verkoopervairng samen

Over Bikkelhart

Bikkelhart is een digital sales en servicebureau in Amsterdam. Het brengt consumentengedrag en verkoopervaring samen in gebruiksvriendelijke ontwerpen, met als doel maximaal rendement te halen uit jouw online marketingbudget.

Je kunt bij Bikkelhart aankloppen voor een jaloersmakend design, optimalisatie, e-mailmarketing en marketing automation.

Bikkelhart_teamfoto

Ons partnership

In samenwerking met InSocial verzamelt Bikkelhart feedback, analyseert data en publiceert reviews. De output is eenvoudig te gebruiken in communicatie met de eigen kanalen en in organische zoekresultaten.

Waarom Bikkelhart?

  • Ontwerpt de ultieme online verkoop- en servicedialoog.
  • Zorgt voor significant betere online resultaten.
  • Haalt maximaal rendement uit online budgetten.
  • Maakt online verkoop- en serviceprocessen efficiënt.
  • Maakt organisaties zelfredzaam.
Bikkelhart_blog_ces

De kracht van CES 3.0!

De Customer Effort Score betreft een vraag aan het eind van een proces en probeert te achterhalen hoe goed dit proces functioneert. Na de CES 1.0 en de 2.0 volgt nu ook een derde versie. Hierbi vraag je op een neutrale manier naar de beleving van de klant. Je leest er alles over in het online magazine van Bikkelhart!

Verbeter klantcontact met een van de bikkels

Klanten willen 24/7 met bedrijven in contact staan via alle kanalen en apparaten. De organisaties die dit het beste faciliteren, meten, analyseren en optimaliseren winnen de online wedstrijd! Wil jij weten hoe jij het klantcontact kunt verbeteren? Dan staan onze specialisten voor je klaar!

Meer over Bikkelhart

Wil je meer weten over Bikkelhart? Vraag dan direct een gratis demo aan!

Voornaam

Achternaam

Bedrijf

E-mailadres

Telefoonnummer