Customer Satisfaction Score

Meet de tevredenheid van jouw klanten

Hoe tevreden zijn jouw klanten?

De Customer Satisfaction Score (CSAT) is de meest eenvoudige KPI die je kunt gebruiken voor klanttevredenheidsonderzoeken. Het is vooral een nuttige score om de tevredenheid van klanten te meten op korte termijn, oftewel: short term happiness.

Wat houdt CSAT in?

“Hoe tevreden ben je met...?”

Met de CSAT vraag je naar hoe tevreden jouw klanten zijn over een bepaalde recente ervaring. Bij deze vraag gebruiker je een schaal van 1 tot 5, waarbij 1 staat voor ‘helemaal ontevreden’ en 5 voor ‘zeer tevreden’.

Customer Satisfaction Score
Customer Satisfaction Score

De kracht van CSAT

De kracht van de CSAT zit hem in de eenvoud. Het is een gemakkelijke manier om te achterhalen of een klant tevreden is over een specifiek moment of onderwerp. Dit kan gaan om een product, een belletje naar de klantenservice of om een bezoek aan de winkel.

CSAT is dus goed toe te passen op veel verschillende touchpoints in de klantreis. Doordat je deze touchpoints op een uniforme manier meet, kun je ze met elkaar vergelijken.

Customer Satisfaction Score

Hoe bereken je de CSAT?

De CSAT laat zien hoeveel klanten, in percentage, tevreden zijn. Je berekent de score door het aantal respondenten die het antwoord 4 (tevreden) en 5 (helemaal tevreden) hebben gegeven te delen door het totaal aantal respondenten. De score wordt vervolgens uitgedrukt als een percentage.

Berekening CSAT

Meer kennis opdoen? Lees onze gratis white paper!

De 4 meest waardevolle KPI's voor klanttevredenheid

Hoe weet je precies of jouw klanten tevreden of loyaal zijn? Je kunt dit achterhalen door gebruik te maken van Key Performance Indicators, oftewel: KPI’s. In deze white paper lichten we vier verschillende KPI’s toe die waardevolle inzichten geven over klanttevredenheid.

Waarom zijn jouw klanten ontevreden? Ontdek het met InSocial!

InSocial helpt je met het opstellen van een slimme, korte en krachtige surveys. Deze kun je automatisch uitsturen op verschillende momenten in de klantreis. Zo weet je precies wanneer en waarom jouw klanten wel of niet tevreden zijn.