150 reviews nodig om geloofwaardig te zijn? Google vindt van wel

reviews voor google


Google heeft de regels van sterbeoordelingen (ratings) verscherpt voor Adwords advertenties. Je weet wel, die gele sterren in de ads die je boven in de Google zoekmachine ziet staan. In plaats van 30 reviews heb je nu 150 unieke reviews per jaar nodig voordat deze worden getoond.

Het is nu wel bekend dat reviews zeer belangrijk zijn. Meer dan 70% van de consumenten bekijkt eerst reviews voordat ze tot aankoop over gaan. Het is daarom voor de marketeers van belang om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van SEO en SEA. Google heeft hier een wijziging in gebracht. Wat is die wijziging en wat kan jij eraan doen?

Wijziging in het aantal reviews voor Google Adwords rating

Het Google Review, Ads en Shopping team geeft aan dat de 30 reviews per jaar geen representatief beeld schetsen om het vertrouwen van de consument te garanderen. 150 unieke reviews levert wel een representatief beeld. Terecht natuurlijk. Naast de verhoging moet de gemiddelde beoordeling ook nog eens hoger zijn dan 3,5 sterren.

Achtergrond informatie sterbeoordelingen

Sterbeoordelingen geven de koper inzicht in hoe jij als adverteerder scoort op het gebied van servicekwaliteit. Deze beoordelingen worden door Google verzameld uit betrouwbare bronnen. Zij zijn van mening dat de koper met die informatie doelgerichte en doordachte aankoopbeslissingen kan nemen. Met deze sterbeoordelingen kan je als organisatie ook meer leads binnenhalen en je verbetert de presentatie van je advertentie.

Screen Shot 2016-09-14 at 10.14.02

Google koppelt sterbeoordelingen aan een Adwords advertentie op de volgende manier:

  1. Het domein van de zichtbare URL van de adverteerder, bijvoorbeeld: Multivlaai.nl, wordt vergeleken met Multivlaai.nl in de bron van de recensie/review.
  2. Google geeft geen sterbeoordelingen als de reviews niet gerelateerd zijn aan het product of de dienst van bijvoorbeeld Multivlaai.nl.

How can we help?

Allereerst kunnen wij jou natuurlijk helpen met het verzamelen van die 150 unieke reviews per jaar. Wij maken een mooie survey die we op diverse manieren naar jouw klanten kunnen sturen. Als je deze reviews eenmaal hebt verzamelt is het van belang om ze op jouw website te publiceren. Als je dit niet doet kan Google de reviews niet vinden en dus ook niet beoordelen.

De sterbeoordelingen worden alleen getoond als je ‘Google trusted’ bent. InSocial werkt samen met feedbackcompany.nl om er voor te zorgen dat tegelijkertijd met het aantal reviews dat je via InSocial verzameld je de mogelijkheid krijgt om Google trusted te worden. InSocial zelf zorgt er voor dat alle data die wij voor je verzamelen met de reviews van jou blijft en van niemand anders is. Op het moment dat je ervoor kiest om de sterbeoordelingen toe te voegen aan jouw Adwords advertentie zal de data wel zichtbaar zijn voor de feedbackcompany.nl en Google Seller Rating.

InSocial helpt jou graag om feedback en reviews te verzamelen en daarmee jouw klanten voor jou te laten spreken. Neem voor meer informatie contact met ons op via 015 – 202 3022 of mail naar wecare@insocial.nl.Bron: FeedbackCompany & Google Merchant Centre