Google is door het volk op het matje geroepen en staat nu reviews toe van alle gecertificeerde bronnen in jouw online bedrijfsinformatie, in plaats van alleen de Google reviews. Dat is een goede ontwikkeling! Google is sowieso lekker bezig, recent hebben ze ook het aantal reviews voor een sterbeoordeling bij Adwords advertenties verhoogt van 30 naar 150.

Jouw bedrijfsinformatie in de zoekmachine

Reviews bedrijfsinformatie google

Met Google Mijn Bedrijf kon je er altijd al voor zorgen dat jouw bedrijfsinformatie zou worden weergegeven in de zoekmachine, Google Maps en Google+. Hiermee kunnen jouw klanten je altijd en op elk apparaat vinden, gezien je hier de belangrijkste bedrijfsinformatie, zoals openingstijden, contactgegevens en routebeschrijving kwijt kan. Daarnaast werden hier ook recensies weergegeven. Helaas waren dit alleen maar de Google recensies en niet die van bijvoorbeeld Facebook of je eigen website.

Ophef in The U.S.A.

Enige tijd geleden is er in Amerika ophef veroorzaakt over het feit dat er alleen maar Google-recensies te zien zijn bij de bedrijfsinformatie. Dat kan natuurlijk niet! Om deze reden is dat vanaf nu dus ook verleden tijd. Naast die recensies laat Google nu dus ook reviews van externe websites zien.

Staan ze er al bij?

Het kan zijn dat jouw overige reviews nog niet zichtbaar zijn. Om ervoor te zorgen dat dit wel gebeurd moet je deze twee stappen ondernemen:

  1. Vereist is het om een bedrijfsprofiel te hebben. Als je deze nog niet hebt, kan je die aanmaken via Google Mijn Bedrijf.
  2. Uiteraard moet je dan wel reviews op jouw website hebben of op andere externe websites en/of social media.

Meer reviews is meer geloofwaardigheid

Voor veel bedrijven is het prettig dat nu ook de andere reviews worden weergegeven. Maar maak jij nog geen gebruik van een review software systeem dan kan het zijn dat je zeer weinig reviews hebt. Wil jij net als Team Kappers Den Bosch veel reviews hebben? Neem dan contact met ons op en dan kunnen wij er samen voor zorgen dat jouw klanten voor jou spreken!  

 

Bron: https://www.hexco.nl/externe-reviews-op-jouw-google-bedrijfsprofiel/