Iedereen kan undercover boss zijn met InSocial


“Jason trekt zijn blouse aan en hangt zijn naamkaartje aan het borstzakje. Hij kijkt in de spiegel en drukt zijn nep snor nog even goed aan. Deze week gaat hij als undercover boss zijn eigen organisatie onder de loep nemen. Op de werkvloer ziet hij dat zijn personeel gebruik maakt van zwaar verouderde apparatuur. Dit zorgt ervoor dat het personeel onnodig lang bezig is en daardoor extra uren moeten draaien.” Het zijn van Undercover Boss is een concept van een succesvol TV programma, maar wanneer jij als werkgever, manager of directielid zelf de werkvloer lang niet meer hebt gezien, dan kun jij dankzij InSocial ook een Undercover Boss zijn.

 

Snel opgelost

In het programma bezoekt de ‘Undercover Boss’ diverse afdelingen van de organisatie en ziet hij/zij problemen die plaatsvinden op de werkvloer. Wanneer hij aan het einde van de aflevering zijn identiteit onthult zorgt hij ervoor dat de problemen die hij heeft gezien worden opgelost en geeft hij een aantal personeelsleden die uitzonderlijk werk verrichten een beloning. Nu is het natuurlijk lastig om zelf als ‘boss’ een pruik op te zetten en de werkvloer op te gaan, net als in het TV programma. Maar het zou zeker voor een hilarisch moment zorgen. Undercover boss kun je zijn zonder de deur uit te moeten.

Door als leidinggevende achter je bureau een rapport te lezen over wat er op de werkvloer afspeelt, leer je niet wat er daadwerkelijk gaande is. Om dat te weten moet je naar de plek waar het werk ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd en waar het draait om de service en kwaliteit die je wilt leveren. Toch is het vaak het geval dat de leidinggevende deze stap niet zet en van achter zijn bureau beslissingen neemt die invloed hebben op het uitvoerend personeel.

 

Ken jij je medewerkers nog?

Medewerkers leveren een belangrijke bijdrage aan het succes van jouw organisatie. Op het moment dat zij tevreden en betrokken zijn, is dit terug te zien in de organisatie. Om inzicht te krijgen in de tevredenheid van jouw medewerkers kun je een medewerkerstevredenheidsonderzoek uitvoeren.

Dit helpt bij het in kaart brengen van de sterktes en zwaktes. Daarnaast brengt het de betrokkenheid, motivatie en tevredenheid van de werknemers in kaart en kan je als organisatie op basis daarvan gaan optimaliseren.

Met InSocial kun je geheel naar eigen wens een medewerkerstevredenheidsonderzoek samenstellen. Wil jij hier meer over weten? Neem dan contact op.

 

Prestaties medewerkers

Naast het meten van de tevredenheid van de medewerkers, kun je ook een medewerkersonderzoek inzetten. Zo kun je meten bij welke medewerkers de klanten tevreden zijn en bij wie minder. Als leidinggevende kun je deze medewerker helpen om zichzelf beter te ontwikkelen en ervoor te zorgen dat klanten wel tevreden worden over deze medewerker.

De prestaties van deze medewerker worden gemeten op basis van een klanttevredenheids- onderzoek. Hier kan een vraag in voorkomen door wie de klant is geholpen of wij ontvangen vanuit een CRM systeem de data door wie deze klant is geholpen. Wil jij hier meer over weten? Neem dan contact op.

 

InSights van InSocial

 

Van de werkvloer tot CEO

Met de software van InSocial kun je ervoor kiezen om een medewerkerstevredenheids- onderzoek of een medewerkersonderzoek in te zetten om zo de tevredenheid te meten. Daarnaast is InSights ontwikkeld. Een analyse software die inzicht in de klantdata geeft. InSights voorziet jou van inzichtelijke rapportages voor alle lagen van jouw organisatie. Zo kun je de diepte in gaan bij het analyseren van je statistieken. En met behulp van deze inzichten kun je gaan innoveren en daarmee optimaliseren.

 

___________

Bron: Undercover Boss

 

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen met onze nieuwsbrief