De conversational survey: van een vragenlijst naar een gesprek


De eerste nieuwe feature van het nieuwe jaar! Een survey in de vorm van een echt gesprek: De conversational survey! Wat houdt het in? En wat maakt deze survey beter dan wat je nu hebt staan? Je vragen worden beantwoord in deze InSocial Lab update!

De nieuwe survey van InSocial is conversational!

Met de nieuwe survey van InSocial kun je ook het feedbackmoment conversational maken! Dit houdt in dat de vragen in de vorm van een conversatie gesteld worden. Zo zie je bijvoorbeeld een foto van de persoon die vragen stelt, ontvang en stuur je berichten zoals je ook in bekende chat apps doet (denk aan WhatsApp of Facebook Messenger) en kun je tussendoor reageren op de verschillende soorten antwoorden die respondenten je geven.

 

conversational_survey_image

Wat houdt deze nieuwe feature precies in?

  • Een survey in de vorm van een chat gesprek.
  • Werkt perfect op verschillende devies (en vooral op mobile!)
  • Pas je eigen huisstijl en tone-of-voice toe!
  • Personalisatie: laat de naam en foto van de medewerker of call agent terugkomen in de survey!
  • Conditional logic: geef verschillende reacties op de antwoorden die respondenten kiezen.

 

Waarom conversational?

Gesprekken voelen voor ons als mens natuurlijk. We hebben immers elke dag wel een goed gesprek met een vriend, collega of familielid. Face-to-face of online via bekende kanalen als WhatsApp of Facebook Messenger. Je survey converstional maken zorgt er dus voor dat je survey een lay-out heeft die bekend is bij respondenten. Dit maakt je survey toegankelijker en natuurlijker om in te vullen!

Ook maak je het feedbackmoment een stuk menselijker en persoonlijker, wat fijn is voor de respondent! In plaats van dat je alleen vragen stelt aan de klant, antwoorden ontvangt en achteraf de klant pas bedankt, kun je nu juist in de survey de klant bedanken voor een mooi cijfer!

 

Probeer onze demo survey!

Benieuwd naar de conversational survey van InSocial?
Ervaar het eerst zelf door onze demo survey in te vullen!

Bekijk de demo
Kirsten van der Kraan
Kirsten van der Kraan
Marketeer bij InSocial