Alle CX kennis die je nodig hebt

Bekijk onze white papers

White papers

Onze white papers helpen je met het in kaart brengen van de klantbeleving op allerlei verschillende vlakken. Met deze tips, tricks en how-to’s ben je binnen no time een customer experience expert!

De 4 meest waardevolle KPI's voor klanttevredenheid

Hoe weet je precies of jouw klanten tevreden of loyaal zijn? Je kunt dit achterhalen door gebruik te maken van Key Performance Indicators, oftewel: KPI’s. In deze white paper lichten we vier verschillende KPI’s toe die waardevolle inzichten geven over klanttevredenheid.

20 vragen voor je klanten

Uit onderzoeksresultaten is gebleken dat veel respondenten rond de vijfde vraag in een survey afhaken. Om zo veel mogelijk uit deze vijf vragen te halen, moet je prioriteiten stellen. Vraag daarom alleen naar dat wat je echt wilt weten van een klant. Om je op weg te helpen, hebben we een aantal voorbeeldvragen gemaakt!

Hoe creëer je een omnichannel experience?

Multichannel, crosschannel of omnichannel. Wat zijn de verschillen tussen deze begrippen? Waarom is omnichannel the way to go en hoe kun je die uniforme klantervaring meten, analyseren en verbeteren? Lees onze tips hierover in deze white paper!

Klanttevredenheid meten in B2B

Werkt het meten van klanttevredenheid in B2B hetzelfde als in B2C? Niet helemaal. Je hebt namelijk te maken met een hele andere doelgroep en klantreis. In deze white paper vind je een aantal praktische tips over hoe je de klanttevredenheid kunt meten in zakelijke relaties.

Hoe meet je de kwaliteit van service?

Hoe weet je precies wanneer jouw service van hoge kwaliteit is en of klanten wel naar tevredenheid worden geholpen? In deze white paper lichten we toe hoe je de kwaliteit van service kunt meten, welke KPI’s hiervoor nodig zijn en hoe je de resultaten kunt delen om verbeteringen door te voeren.

De kracht van reviews

Reviews zijn heel gebruikelijk om te lezen voordat een bepaalde beslissing wordt genomen. Dit principe heet ‘sociale bewijskracht’ en is een van de zes overtuigingsprincipes van de wetenschapper Cialdini. Waarom werkt dit principe zo goed? Dat lees je in deze white paper.

Hoe kun je het beste klachten afhandelen?

Elke organisatie wil natuurlijk een goede reputatie. Toch heeft iedereen wel eens te maken met klachten of negatieve reviews. De een meer dan de ander. Het is belangrijk dat klachten altijd goed worden afgehandeld. Als je het goed doet, kun je zelfs een klacht ombuigen naar iets positiefs!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste tips elke maand eenvoudig via e-mail.

* Verplichte velden


Meer weten over InSocial?