In de FAQ blogs van Insocial beantwoorden we al je vragen over een specifiek onderwerp rondom CX of een feature van onze feedback oplossingen. Deze keer nemen we je mee naar e-mail campagne feedback. Wat is het, hoe werkt het en wat zijn de voordelen?


Vraag 1. Wat is e-mail campagne feedback?

Om een volledige uitleg te geven zullen we eerst beginnen met wat een e-mail campagne eigenlijk is. Een e-mail campagne is een e-mail (of meerdere e-mails) die worden gestuurd naar je subscribers. Dit kan over een nieuw product gaan, je maandelijkse nieuwsbrief of een speciale aanbieding.

Ondanks dat e-mail een traditioneel kanaal is, is e-mail nog steeds de koploper als het gaat om lead generatie en ROI. Bedenk je maar eens hoeveel e-mails je per dag binnen krijgt van bedrijven. Wanneer je iets interessants leest zal je vast wel eens op een product of op meer informatie klikken.

E-mail campagne feedback houdt in, zoals de naam al verklapt, dat lezers van de e-mail de mogelijkheid krijgen om feedback te geven op de nieuwsbrief, service e-mail of ander bericht dat zij ontvangen hebben. Je hebt het vast weleens voorbij zien komen. De zin ‘Wat vind je van deze e-mail?’. Via deze weg kun je contact creëeren met je lezers.


Vraag 2. Wat zijn de voordelen?

Er zitten veel voordelen aan het ophalen van feedback. Ten eerste kom je er achter wat je respondenten en klanten van jou e-mail vinden. Zitten er geen fouten in? Is de content relevant genoeg voor de lezer? Of is de informatievoorziening die je geeft nuttig op dit specifieke moment?

Daarnaast creëer je een extra interactiemoment met je klant waarin hij of zij haar mening kan geven. Zorg dat je na het ontvangen van feedback ook een terugkoppeling geeft. Hierdoor laat je zien dat je naar je klanten luistert! Vervolgens kun je de feedback van de klant natuurlijk meenemen bij het maken van je volgende e-mail. Zo kun je je volgende e-mails erop aanpassen en elke keer weer verbeteren naar de wensen en behoefte van de lezers.

Kortom:

  • Analyseer de prestaties van verschillende soorten e-mailcampagnes
  • Voer klantgerichte verbeteringen door in jouw content
  • Maak relevante en persoonlijke e-mails die aansluiten bij jouw doelgroep

Vraag 3. Hoe werkt het?

Voor het uitvragen van e-mail campagne feedback hebben we voor onze klanten een template opgesteld. Deze bestaat uit een vraag, twee antwoordopties en een toelichtingsvraag.

FBTO_minimal-new-brand

Eerst ga je je survey opmaken. Je bedenkt hierbij de vraag die je wil stellen en de twee bijbehorende antwoordopties. De antwoordopties kunnen bijvoorbeeld bestaan uit een thumbs up en een thumbs down, of een vrolijke smiley en een verdrietige smiley. Zolang één antwoord maar voor positief staat en de ander voor negatief.

Het toevoegen van de vraag aan de twee antwoord opties in de e-mail gaat middels een stukje HTML code, welke je in je e-mail plakt. Je kunt de gegevens van iemand onderwater meesturen. Op die manier hoef je deze niet nog een keer te vragen en kun je gemakkelijk een terugkoppeling geven!

Nadat de e-mails zijn verstuurd, kun je alle gegeven feedback vinden in het dashboard van Insocial. Ook krijg je, wanneer gewenst, direct een alert bij nieuwe feedback of bij bijvoorbeeld alleen negatieve feedback. Dit kun je instellen zoals jij wil!Vraag 4. Heb je een concreet voorbeeld van zo’n email?

Jazeker! Hieronder zie je een voorbeeld van verzekeringsmaatschappij FBTO en klant van Insocial. Met Insocial meten zij de performance van hun nieuwsbrieven en halen zij feedback op waarmee zij hun content kunnen verbeteren.


FBTO over Insocial

“Door Insocial weten we of we op de goede weg zijn en kunnen we direct de relevante feedback doorvoeren. Op die manier maak je je e-mailmarketing steeds weer een beetje beter!”

Leonie Elbertse – E-mailspecialist bij FBTO
FBTO_inmail-1-2-3

Vraag 5. Wat is het resultaat?

Het resultaat is meer inzicht in wat jouw klanten en subscribers belangrijk vinden. Hiermee kun je je e-mail communicatie verbeteren en nieuwe content maken op basis van de gekregen feedback. Dit resulteert in hogere open en click rates van je e-mail campagnes en trouwe tevreden lezers. Kortom, je creëert met een relatief simpele feedback uitvraag waardevolle interactie met je klant. De moeite waard dus om toe te voegen aan je e-mail campagne!


Insocial helpt je met het verbeteren van je klanttevredenheid!

oplossing_rapporting_2-1

Ben je nog geen klant? Vraag dan hier een gratis en vrijblijvende demo aan om te zien via welke kanalen jij feedback uit kunt vragen binnen je bedrijf!

Vraag een demo aan >

Wel al klant maar werk je nog niet met e-mail feedback? Neem dan contact op met jouw Customer Succes Manager of bel ons op + 31 (0) 85 130 17 00

  •