Insocial adopteert een neushoorn!

Insocial adopteert een neushoorn!

Insocial steunt de wilde dieren in Afrika. Hoe precies? Nou… we adopteren een neushoorn! Wil je meer weten over onze actie en hoe dit de neushoorns helpt? Lees dan snel verder!


Het gevaar

De neushoorn is al jaren in gevaar als gevolg van stropen en het verlies van leefgebied. Er worden zelfs meer neushoorns gedood in het wild dan dat er geboren worden. Maar hier is wel iets tegen te doen. Gelukkig!

Door de samenwerking van verschillende partijen is bijvoorbeeld de Witte neushoorn gered. Waar voorheen over werd gedacht dat deze al uitgestoven waren, leven ze nu in beschermde gebieden en worden ze op dit moment geclassificeerd als ‘bijna bedreigd’. Dit betekent dat deze soort op dit moment niet in bedreigd is, maar wel mogelijk in de toekomst (binnen 20 jaar). Een mooie stap! Maar we zijn er dus nog niet!

Dit succes is met dank aan organisaties die zich hiervoor inzetten en de neushoorn een veilig gebied geven om in te leven. Insocial steunt vanaf nu ook de overleving van dit prachtige dier!


Onze actie: we adopteerden een neushoorn!

Ook wij willen ons steentje bijdragen aan het beschermen van de neushoorn. Daarom hebben we, via de organisatie Mapesu, een neushoorn geadopteerd! We mochten deze neushoorn ook een naam geven en we hebben gekozen voor de naam ‘Insocial’ (verrassend hé ? ). Insocial is een vrouwelijke witte neushoorn en is op dit moment ook nog eens drachtig. Er is dus een baby op komst!

Rhino_InSocial_1-1024x768-1


Over de organisatie Mapesu

Mapesu heeft een reservaat van 7200 hectaren waar 43 diersoorten leven. De missie van deze organisatie is om een deel van de Afrikaanse wildernis te herstellen en om te werken aan de bescherming en overleving van kritisch bedreigde diersoorten.

Mapesu geeft bedrijven de kans deel uit te maken van hun missie door de dieren te laten adopteren. Door deze actie is het voor Mapesu mogelijk om meerdere diersoorten naar hun reservaat te verplaatsen en te beschermen.

“We offer a unique oppportunity to help save the planet by letting anyone get personally involved by becoming an owner of the reserve or specific animal. Having these investors allows us to purchase more land and increase the habitat of our reserve.”

Axel Primmer van Mepesu

Mapesu is hier al sinds 2014 mee bezig en heeft op dit moment vier van ‘The big five’ in hun natuurreservaat. The big five bestaat uit: luipaarden, olifanten, neushoorns, buffalo’s en leeuwen.Meer weten?

Wil je meer weten over de organisatie Mapesu? Neem een kijkje op hun website!