Het feedback moment met je klant is een belangrijk moment, want met de input van klanten kun je bijvoorbeeld je service of product gaan verbeteren. Om zoveel mogelijk feedback te ontvangen, schreven we eerder al over hoe je de conversie op je survey kan verhogen. Maar wat ook helpt, is als je leuke en vooral boeiende vragen gebruikt in je survey. Hoe schrijf je boeiende vragen voor een klanttevredenheidsonderzoek? Geen zorgen! De volgende tips gaan je helpen.


1. Je tone-of-voice is heel belangrijk!

Ten eerste, zorg dat de gehele survey bij je brand past. Alle tekst die je schrijft moet in de tone-of-voice van jouw organisatie geschreven zijn. Dit is soms lastig, want je valt vaak al snel terug op de standaardteksten die feedback partijen voor je klaar hebben liggen. Deze werken (uiteraard) wel, maar als je op wil vallen, zul je zelf even creatief moeten zijn.

Uiteraard komt hier ook een passende look en feel bij kijken. Je survey moet er visueel uitspringen, zodat klanten dit niet zien als ‘uugh.. heb je weer zo’n tevredenheidsenquête’. Je moet ze echt triggeren om ervoor te zorgen dat ze bereid zijn om je vragen te beantwoorden. Zorg dus voor een mooie, clean survey die op elk device uitstekend werkt.


2. Een gezonde dosis humor. Dat valt op!

Je vragen moeten duidelijk en vooral heel makkelijk te begrijpen zijn. Maar dit betekent niet dat je ze exact hetzelfde hoeft te stellen als al die andere bedrijven.

In onze vorige blog, de ultieme checklist voor je enquêtevragen, keken we al naar wat een vraag goed of fout maakt. Maar wil je echt opvallen? Onthouden worden? Gebruik hier dan een beetje humor bij. Humor wat past bij jouw merk. Dit zal je onderzoek een persoonlijke en human touch geven.

Een voorbeeld: Stel je vraagt als chocoladeproducent feedback uit en je wil weten hoe tevreden klanten zijn over je service op een schaal van 1 tot 5. Je zou hierbij de antwoorden kunnen uitbeelden met een reep chocolade, waarbij een volle reep betekent dat de respondent heel erg tevreden is en een lege reep dat hij of zij erg ontevreden is. “Hoe tevreden ben je over onze servicemedewerker? “ Op een schaal van geen tot een volle chocoladereep.


3. Stop je oude vragen in een nieuw jasje

Hoe vaak ben je de NPS vraag al tegengekomen in tevredenheidsonderzoeken? Vaak genoeg in ieder geval! Je kunt dezelfde vraag ook zo stellen, maar dan net even in een andere vorm. Meet je al klanttevredenheid? Kijk dan even goed naar de vragen die je al stelt of je deze anders kan formuleren.

Andere manieren om de NPS vraag te stellen:
– Op een schaal van 0 tot 10: zou je over ons product vertellen aan je beste vriend(in)?
– In hoeverre is onze service goed genoeg om je vrienden hierover te vertellen? Geef dit aan op een schaal van 0 tot 10!De tevredenheid van jouw klanten gaan meten? Dat kan met Insocial!

Conversational_vb_cosmo-1

Insocial helpt je het met opstellen van vragen voor een klanttevredenheidsonderzoek en het analyseren van de feedback die je hiermee ophaalt. Zo creëer je elke dag kansen om je dienstverlening te verbeteren en klanten tevreden te stellen en te houden!

Vraag een demo aan >
Helemaal vrijblijvend. Je zit nergens aan vast!

  •  
  •  
  •  
  •