Wat is eNPS?

Loyaal personeel is een belangrijke voorwaarde voor een gezond bedrijf. Medewerkers die achter hun werkgever staan, werken harder, presteren beter en geven een betere klantenservice. Bovendien hebben ze minder snel last van stress en frustraties.

Dat heeft een gunstig effect op het ziekteverzuim, doordat stressgerelateerde klachten minder kans krijgen. Het is dus belangrijk om te weten hoe hoog de loyaliteit van het personeel is. Met de employee net promotor score, ofwel de eNPS, kom je eenvoudig achter de Employee Experience. Met behulp van Insocial kun je namelijk volledig geautomatiseerd de eNPS meten en berekenen.

Wat is eNPS?

Ga voor een eerlijk respons met de employee net promotor score


Veel ondernemingen voeren regelmatig een survey uit onder hun klanten. Dit wordt de NPS genoemd en is een goede methode om te ontdekken hoe sterk de klantloyaliteit is. Hetzelfde principe geldt voor de employee net promotor score berekenen. Na afloop weet je hoe loyaal je werknemers zijn ten opzichte van het bedrijf of organisatie. Zeker als je de optie biedt om de vragen anoniem te beantwoorden. Zo heb je de meeste kans op eerlijke antwoorden.

eNPS meten en berekenen: snel inzicht met cijfers

eNPS meten en berekenen: snel inzicht met cijfers

De employee net promotor score meten en berekenen gaat aan de hand van de vraag of de werknemers jouw bedrijf zouden aanbevelen als werkgever. De deelnemers aan de survey kunnen hierop een cijfer geven op een schaal van 0 tot 10. Behalve dat je hieruit veel over de tevredenheid van je werknemers leert, ontdek je ook de verdeling tussen de promotors, passives en detractors

De eerste groep bestaat uit degenen die de vraag met een 9 of 10 beantwoorden en jou graag als werkgever aanprijzen. Tijdens de eNPS meten is er ook een groep die een 7 of een 8 geeft. Dit noemen wij de passives. Het zijn tevreden medewerkers, maar ze vinden jouw bedrijf niet goed genoeg om aan te bevelen als werkgever. Misschien zoeken ze al naar een andere baan, omdat ze denken dat er leukere jobs en betere carrièrekansen mogelijk zijn.

De groep die jouw bedrijf niet meer geeft dan een 6 noemen wij de detractors. Dit zijn de ontevreden werknemers. Grote kans dat ze niet optimaal presteren en mogelijk serieus op zoek zijn naar een andere baan.

Ontdek de knelpunten en verbeter de loyaliteit


Zoals je ziet, krijg je door de eNPS te berekenen inzicht in de loyaliteit van je medewerkers en het toekomstige personeelsverloop. Het mooie is dat je er nu ook op kan anticiperen door te ontdekken wat de punten zijn die werknemers ontevreden maakt. Zo kun je op tijd verbeteringen invoeren en de loyaliteit aan het bedrijf of de organisatie waarborgen.

Wil je weten of jouw medewerkers jou als werkgever aanbevelen bij hun vrienden, familie en kennissen? Dan kom je daar snel achter door de employee net promotor score te meten en te berekenen. Insocial staat je daar graag met raad en daad bij. Vraag daarom snel de gratis demo aan en ontdek meer over eNPS plus de mogelijkheden die Insocial je biedt.