Ontdek effectief hoe je Service Experience scoort

Veel ondernemingen focussen voor een hogere omzet op een goed product of een optimale dienst. Een tevreden klant is immers de beste reclame. Echter gaat het bij de beoordeling van een klant niet enkel om wat je levert. Ook de ervaring in het contact met jouw onderneming speelt een grote rol. Dit wordt de Service Experience genoemd of kortweg SX. Is deze goed? Dan kun je rekenen op loyale klanten, wat zorgt voor een stevig positief effect op je omzet. Wil je weten hoe het met de SX van jouw bedrijf staat? Start dan met het meten van de Service Experience en ontdek wat klanten vinden van het contact met jouw onderneming.

Ontdek effectief hoe je Service Experience scoort

Gebruik service feedback voor alle klantmomenten

Het contact met een organisatie moet voor klanten op alle fronten een positieve ervaring opleveren. Zo vindt de consument het fijn om in de FAQ makkelijk antwoorden te vinden op hun vragen. Ook een efficiënte chatbot bevordert de Service Experience. Verder zijn webcareteams en callcentermedewerkers die klanten via diverse kanalen doelgericht helpen aan een oplossing goud waard. Of al deze en andere contactmomenten vlekkeloos verlopen, dat kan de klant het beste zelf beantwoorden. Hiervoor heeft Insocial een tool ontwikkeld waarmee je rechtstreeks feedback krijgt van (potentiële) kopers over de servicediensten van jouw onderneming.

Zorg dat je problemen voorblijft met service meten

Met de SX feedback solution van Insocial kun je alle interactiemomenten meten. Doordat dat voor al deze momenten via dezelfde methode gebeurt, kun je de ervaringen van je klanten eenvoudig vergelijken. Zo ontdek je snel op welke punten de servicediensten wel of niet goed functioneren. Misschien doet het webcareteam er vrij lang over om vragen via Twitter te beantwoorden? Of misschien heeft een klant een klacht over hoe de callcentermedewerker hem of haar te woord stond. Wanneer je weet waar de problemen zich bevinden, dan kun je erop inspelen. Denk bijvoorbeeld aan uitbreiding van het webcareteam of een extra training voor callcenter agents.

Door de service te meten zie je ook waar het juist heel goed gaat en welke onderdelen je het beste op dezelfde manier in stand kan houden. Bovendien kun je het service meten optimaliseren door automatische alerts in te schakelen. Dit bied je de gelegenheid om razendsnel problemen te signaleren en in te ingrijpen. Ook is het mogelijk om medewerkers hierbij te betrekken. Zo kunnen zij zelf direct zien hoe een klant het contact met hen heeft ervaren en daarop anticiperen.

Zorg dat je problemen voorblijft met service meten

Meet de ervaringen op alle fronten binnen je organisatie met Insocial

Behalve voor de SX heeft Insocial nog veel meer feedback solutions. Met onze software kun je ook surveys en rapportages uitvoeren voor de Brand, Customer, User en Employee Experience. Meer weten? Vraag meer info of start met een gratis demo voor het meten van de Service Experience!

Demo