Meet de Service Experience en verhoog je winst

Loyale klanten geven een mooie voorsprong op de concurrentie. Ze keren namelijk niet alleen bij je terug, maar promoten ook je bedrijf. Het is dus belangrijk om de mate van de klanttevredenheid in kaart te brengen en hoe je deze kunt versterken.

Om hier inzicht in te krijgen, is de Service Experience (SX) in het leven geroepen. Deze graadmeter geeft aan hoe een klant het contact met de serviceafdeling ervaart. Is deze goed? Dan heb je grote kans op een tevreden en daarmee een loyale klant.

Meet de Service Experience en verhoog je winst

Maak de service beleving prioriteit

De Service Experience beslaat een breed veld in de klantreis. Van het inwinnen van informatie tot en met het deponeren van de klacht hoort er allemaal bij. De klantenservice wordt soms ten onrechte als minder belangrijk beschouwd. Het is tegenwoordig echter zo dat het product voor een klant niet meer doorslaggevend is bij de merkkeuze, maar het serviceniveau. Dus hoe beter de Service Experience, hoe hoger de winst. In het servicetraject moeten de processen voor de klanten dus eenvoudig en snel verlopen. Veel bedrijven hebben daarom een speciale serviceafdeling. Deze moet de service beleving zo aangenaam en efficiënt mogelijk maken, ofwel een excellente service verlenen.

Service Experience meten: krijg inzicht in de klantloyaliteit

Service Experience meten: krijg inzicht in de klantloyaliteit

Hoe ervaart een klant een telefoongesprek met een medewerker van de klantenservice? Worden e-mails snel genoeg beantwoord? Functioneert de chatbot naar behoren?

Op deze en andere vragen over de Service Experience van jouw onderneming kun je de antwoorden vinden door dit te meten. Hierbij draait alles om feedback. Door surveys met de juiste vragen te sturen aan je klanten ontdek je hoe ze de belangrijke momenten van de serviceverlening van jouw bedrijf ervaren. Zo krijg je inzicht wanneer je klanten blij zijn met het contact met de klantenservice of wanneer juist niet.

Ook ontdek je welke kanalen het niveau van de service beleving verhogen of verlagen. Door de Service Experience te meten kun je dus gericht verbeteringen doorvoeren en zorgen voor een excellente service beleving.

Laat Insocial je helpen aan een Service Experience van topniveau

Het meten van alle verschillende service interacties lijkt een ingewikkelde en omvangrijke klus. Met het platform van Insocial kun je dit echter geheel automatisch doen. Via overzichtelijke visuele rapportages en analyses ontdek je snel hoe het met de Service Experience voor de klanten van jouw bedrijf staat. Bovendien hebben wij ook de juiste tools om andere belangrijke graadmeters voor succesvol ondernemen in kaart te brengen, zoals de Customer Experience (CX) en de Employee Experience (EX).

Wil je meer weten over de service beleving van jouw bedrijf? Vraag dan eenvoudig bij ons een demo aan. Ook kun je met ons chatten, mailen of bellen!