Hoe onze neushoorn aankwam in het Mapesu park!

Hoe onze neushoorn aankwam in het Mapesu park!

Vorig jaar hebben we met Insocial een neushoorn geadopteerd via de organisatie Mapesu. Hiermee ondersteunen wij deze organisatie in het bereiken van hun missie, namelijk: om een deel van de Afrikaanse wildernis te herstellen en om te werken aan de bescherming en overleving van kritisch bedreigde diersoorten. Eens in de zoveel tijd krijgen wij een update over hoe het gaat met onze neushoorn en deze delen we graag met je!


Hoe onze neushroon aankwam in het park

Insocial is een vrouwelijke witte neushoorn en ze leeft inmiddels al een tijdje op het park van Mapesu. Waar ze alle vrijheid heeft om te gaan en staan waar ze wil zonder dat er op haar gejaagd wordt door stropers.

In december ontvingen we een video over hoe Mapesu de nieuwe neushoorns getransporteerd heeft naar het park, waaronder dus ook onze neushoorn! Je ziet onze neushoorn vanaf minuut 0:58.Wat Mapesu hiermee bereikt

Ondanks dat het jagen op neushoorns illegaal is, wordt dit nog steeds veelvoudig gedaan. Het ‘rhino poaching’ zoals we dat noemen, brengt deze diersoort nog altijd in gevaar. Organisaties als Mapesu voorkomen dit door de neushoorns te verplaatsen naar een bescherm leefgebied. Dit is nodig om te zorgen dat de neushoorn blijft overleven!
Meer weten?

Meer weten over onze actie? Bekijk hier ons artikel over het adopteren van de neushoorn en over de organiastie Mapesu.